Uw zonwering

Met goede zonwering geniet u optimaal van de zon

Zon geeft kracht, warmte en ontspanning. Zon is lekker, maar u wilt ervoor kunnen kiezen. Met zonwering regelt u schaduw en koelte wanneer en waar ú het wilt.

Contact

De zonwering van vandaag

Zonwering regelt de optimale inzet van zonlicht en beperking van lichtinval en zorgt voor verlaging van stookkosten en beperking van het gebruik van kunstlicht. Er is een duidelijk verschil tussen (raamdecoratie) binnen- en (zonwering) buitenzonwering. De echte zonweerder noemt geen buitenzonwering, maar zonwering en de binnenzonwering is raamdecoratie. Waarom? Binnen gaat het om regeling van het licht en niet om regeling van de warmte, daar dit binnen niet kan, dit moet buiten gebeuren. Zodra de warmte binnen is, krijg je deze via het glas niet meer buiten. Wat zonlicht en schadelijke uv-straling voor uw interieur betreft, dienen binnen- en buitenzonwering het zelfde doel. Transparante binnenzonwering zoals Silhouette of Luminette bijvoorbeeld heeft een heel andere functie en vele andere kwaliteiten dan een windvast uitvalscherm of een klassiek ogende markies.

Energiebesparing

Energie besparen kan soms verrassend eenvoudig zijn. Zónder dat die besparingen ten koste hoeven te gaan van het comfort. Integendeel. Want door slim gebruik te maken van zonwering, is al snel 10% energiebesparing mogelijk. Terwijl tegelijkertijd het verblijf in een woonhuis, appartementengebouw of kantoor alleen maar prettiger en aangenamer wordt. Slimme toepassing van zonwering is goede en simpele manier om energie te besparen in de heel veel gebouwen. En juist daar vallen forse besparingen te realiseren. Met velen voordelen voor het milieu en vooral ook voor uw portomonnee. Met zonwering kunt u de energieprestatie van gebouwen stevig verbeteren, goed voor een gunstig energielabel.

Architectonische vrijheid

Zonwering helpt de nadelen van het gebruik van steeds grotere glasoppervlakten te compenseren. En voegt bovendien een dynamische component toe aan het glas. Dat biedt mooie kansen bij het ontwerpen van een gebouw. Zo kan zonwering aangepast worden naar persoonlijke wensen, zoals maatvoering, speciale prints, dessins en kleuren. Gemak staat voorop: zonwering kan automatisch bediend worden bijvoorbeeld met afstandsbediening en smartphones. Binnen- en buitenzonwering kan makkelijk op elkaar worden afgestemd.
Ondanks de vele keuzemogelijkheden hoeft u maar bij één dealer langs voor het best bij uw situatie passende zonweringsproduct. Kwaliteit, een goed advies en een goede service vindt u namelijk bij ons. In onze showroom vindt u binnen- en buitenzonwering, in alle kleuren, maten, materialen en uitvoeringen. Wij demonstreren graag wat de voordelen zijn van elk type. Wie op zoek is naar zonwering, zit een wereld voor zich opengaan.

Zonnewering

Ideeën, informatie en tips

Ons assortiment bestaat uit: zonwering, raamdecoratie, terrasoverkappingen, horren en gordijnen.
Bij ons staan service, kwaliteit en een betrouwbare snelle levertijd zeer hoog in het vaandel. Afspraak is bij ons afspraak !
Wij vinden het vanzelfsprekend dat u niets betaalt voor advies (ook bij u thuis) en het inmeten. Wij vinden het belangrijk dat u een goede- en weloverwogen keuze maakt waardoor u achteraf blij bent met uw eventuele aankoop.
Na het inmeten bij u thuis of op het werk ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte die u tot niets verplicht. Logisch, zo vinden wij. U moet immers in alle rust kunnen nadenken over uw aanstaande aankoop.
Een vaak onderschat belang! Wanneer de aankoop, de montage en de aftersalesservice door ons bedrijf worden uitgevoerd heeft u immers slechts 1 aanspreekpunt als er toch onverhoopt iets niet naar wens mocht zijn. Als u onverhoopt een keer een defect heeft dan kunt u er van op aan dat we die met de grootste snelheid zullen oplossen, zodat u snel weer zult genieten van uw zonweringsproduct. Niet voor niets geven wij 5 jaar garantie op de buitenzonwering en zijn wij CBW-erkend lid!
Bij veel soorten zonneschermen, voornamelijk buitenzonwering, kunt u kiezen uit verschillende bedieningsmethoden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een screen met handmatige bediening, elektrische bediening of bediening met afstandsbediening. Handmatige bediening is uiteraard het voordeligst in aanschaf en hierbij kunt u het scherm handmatig open en dicht doen, vaak met behulp van een handslinger. Bij elektrische bediening is het zonnescherm voorzien van een motor, die door middel van een wandschakelaar of afstandsbediening kan worden bedient. Dit biedt meer gebruiksgemak, maar hierdoor liggen de prijzen ook iets hoger. Wij informeren u graag hierover.
Heeft u weinig ruimte voor zonwering, dan zijn screens een goede alternatieve soort zonwering. Screens nemen nauwelijks ruimte in beslag, omdat ze verticaal openen en sluiten. Er steken daardoor geen onderdelen buiten de gevel van uw huis, waardoor vrije doorloop langs de ramen mogelijk blijft.
Als u een zonnescherm voor boven uw terras nodig heeft, adviseren we u te kiezen voor een knikarmscherm. De armen waarmee dit scherm uitgezet wordt, zitten vlak onder het doek, waardoor u er goed onderdoor kunt lopen.
Wilt u een voordelige en praktische zonwering, dan kunt u voor een uitvalscherm kiezen. Uitvalschermen zijn de meest toegepaste en daarom de bekendste zonneschermen. Een uitvalscherm is eenvoudig van constructie en is daardoor makkelijk bedienbaar en goedkoop in aanschaf.
Als u zonwering zoekt met een karakteristiek uiterlijk, dan zijn markiezen voor u de beste keuze. Markiezen hebben namelijk een stijlvolle uitstraling. Een markies heeft een ronde vorm en het doek wordt (vaak) gecombineerd met houten onderdelen. Dit geeft uw huis dus een mooie uitstraling.
Wilt u voor een ander soort zonwering aan de binnenkant van uw ramen in plaats van aan de buitenkant, dan kunt u voor shutters kiezen. Shutters zijn luiken met horizontale latten die aan de binnenkant van uw kozijnen worden gemonteerd. De latten zijn verstelbaar, waardoor het zonlicht gefilterd wordt. Een shutter is naast effectieve zonwering dus ook stijlvolle raambekleding. U bespaart hierdoor op bijvoorbeeld gordijnen.
Het zelf plaatsen van binnenzonwering, zoals gordijnen en jaloezieën, is over het algemeen goed zelf uit te voeren. Wel is het aan te raden om een tweede persoon bij u te hebben tijdens de montage, om u te ondersteunen. Het belangrijkste is het goed opmeten van uw raam. De zonwering wordt in de meeste gevallen nauwkeurig voor u op maat gemaakt en het is daarom belangrijk dat u over de goede afmetingen beschikt. Bij binnenzonwering kunt u vaak kiezen voor montage in de dag en montage op de dag. Bij montage in de dag wordt de zonwering tussen het kozijn gehangen. Bij montage op de dag wordt de zonwering voor het kozijn en het gehele raam gehangen.
Buitenzonwering is over het algemeen wat lastiger te monteren dan binnenzonwering. Dit komt doordat buitenzonwering over het algemeen een stuk zwaarder is en omdat u vaak ook te maken krijgt met het installeren van de (elektrische) bediening. Het is belangrijk dat u de zonwering goed plaatst, zodat u geen schade creëert aan uw zonwering of gevel. Om te zorgen dat de zonwering juist wordt geplaatst is het belangrijk dat u gebruik maakt van een goede montagehandleiding en/of een duidelijk stappenplan.
“Ik word zo blij, van zonwering van Jan Vermeij “
Irma • Quote van de dag
“In je eigen schaduw zitten, is eigenlijk niet zo slecht”
Peter • Quote van de dag